sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ, SOKAK HAYVANLARI ÝÇÝN YUVA YAPIYOR

  •  27 Þubat 2021 Cumartesi 09:26

Pandemi önlemleri nedeniyle zor günler yaþayan sokak hayvanlarý için mama, yem ve su desteðini sürdüren Akdeniz Belediyesi, sokakta yaþayan canlarý soðuk havalardan korumak amacýyla da kulübeler üretiyor.

Akdeniz Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, ilçede son birkaç ay içinde sokakta yaþayan kedi ve köpekler için 4 ton mama ve yem daðýtýldý. Akdeniz Belediyesi, sokak hayvanlarýnýn barýnabilmesi için ayrýca kulübe yuvalar da yapýyor. Teknik birimler sahasý marangozluk atölyesi ekipleri, son birkaç ay içerisinde 82 adet kulübe imal etti. Kulübeler, soðuk havalardan korunabilmeleri için sokak hayvanlarýnýn mesken tuttuðu park, yeþil alan ve arazilere yerleþtirildi.

Öte yandan, havyan severlerin talebi, Belediye Baþkaný Muhammet Mustafa Gültak'ýn da talimatý üzerine Adanalýoðlu Mahallesi sahilini mesken tutan onlarca köpek için toplam 100 metrekarelik bir alanda, 5 padokun bulunduðu, yaklaþýk 20 köpeðin barýnýp beslenebileceði korunaklý ve saðlam bir mekan da yapýlmýþtý.

“Sokak hayvanlarýna karþý hepimiz sorumluyuz”

Baþkan Gültak, yaptýðý açýklamada, “Ekiplerimiz, sokakta yaþayan dostlarýmýzýn kýþýn soðuktan, yazýn da sýcaklardan korunmalarý için kulübeler imal ederek uygun yerlere yerleþtiriyor. Böylece can dostlarýmýza daha korunaklý alanlar saðlýyoruz. Özellikle bu zorlu günlerde sokakta yaþayan canlarýmýzý unutmayalým; kaldýrým veya uygun yerlere mama ve su kaplarý býrakalým. Çocuklarýmýza da hayvan sevgisini mutlaka aþýlayalým. Hayvanlarý sevmeyen insanlarý da sevemez. Sokak hayvanlarýmýzýn mama, yem ve su ihtiyaçlarýný karþýlamaya devam edeceðiz. Vatandaþlarýmýzdan da tek ricamýz, sokakta yaþayan can dostlarýmýza karþý duyarlýlýk göstermeleridir” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
ÝÞ MAKÝNESÝNÝN ALTINDA KALAN OPERATÖR TOPRAÐA VERÝLDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.